Wat kan ik voor u betekenen?

“Welke behandeling kan u het beste helpen?”

In mijn praktijk voer ik verschillende behandelmethoden uit. Ik kijk welke behandeling het best bij u past. Iedereen is uniek dus iederen behandeling ook. Klik op de kopjes hieronder voor meer informatie over mijn behandelmethode.

STOELMASSAGE IS EEN LAAGDREMPELLIGE MASSAGE VOOR IEDEREEN

In een ergonomische stoel worden de  specifieke drukpunten  op de meridianen (energiebanen) van hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen behandeld. Alle punten worden gestimuleerd. Hierdoor krijgt u een ontspannend gevoel voor de rest van de dag. Met een stoelmassage gaat het bloed, lymfe en de energie weer beter doorstromen, afvalstoffen worden  makkelijker afgevoerd.

Een ontspannende stoelmassage is geschikt voor:

 • Mensen met rug-schouder, nek of hoofd klachten.
 • Mensen die spanning hebben voor een examen.
 • Mensen die toe zijn aan ontspanning.
 • Mensen die het bewustzijn van hun lichaam willen bevorderen.
 • Mensen met stijfheid en pijn.

 

Op de handen en (oren en voeten) zitten reflexpunten verbonden met organen en klieren en diverse lichaamsdelen. Massage van deze reflexpunten geven prikkels aan de zenuwuiteinden, zodat de energie weer kan stromen. In de vingers zit vaak de energie vast, door een handmassage krijg je weer ruimte, een betere bloeddoorstroming en daardoor kan de energie in je handen zich weer goed verdelen. Een handreflexmassage kan afzonderlijk of na een sessie.

ZIEKTE IS EEN VERSTOORDE BALANS TUSSEN LICHAMELIJKE EN GEESTELIJKE GESTELDHEID.

De Bach bloemenremedies zijn 38 verschillende tincturen op basis van wilde planten, struiken, heesters waarbij gebruik wordt gemaakt van de levensenergie van de plant of bloem. Elke plant heeft namelijk specifieke eigenschappen om verschillende problemen aan te pakken.  Dr. Edward Bach was er van overtuigd dat je denkwijze en levenshouding een belangrijke rol spelen bij het ontstaan en genezen van ziekten. Ziekte is volgens Dr. Edward Bach het gevolg van een verstoorde balans tussen lichamelijke en geestelijke gesteldheid van de mens. Als emoties langdurig verstoord zijn, kunnen er ook chronische lichamelijke klachten ontstaan.  Bloesem remedies hebben een helende werking op verstoorde emoties.

Ik meet de remedies uit met een biosensor, deze maakt contact met jou onderbewuste energie en geeft exact aan welke remedies u op  dat moment nodig heeft.

De druppels kennen geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en mag bij andere medicijnen.

Ze zijn eenvoudig en effectief in gebruik. Voor iedereen, zelfs voor zwangere vrouwen.

Bachbloesem remedies  werken ondersteunend bij b.v:

 • Maagklachten
 • Hoofdpijn, Migraine
 • Obstipatie
 • Onbalans van lichaam en geest
 • Angst, stress
 • Eenzaamheid
 • Prikkelbaarheid
 • Slaapklachten
 • Moedeloos
 • Druk in het denken

Kinderen, tieners,  reageren heel snel op de remedies, denk bijvoorbeeld aan faalangst, negatief zelfbeeld, paniek,piekeren,overbelast door studie,lusteloosheid, woede aanvallen, kinderen die druk zijn,  bang in het donker, moeilijk in/of doorslapen, steeds maar weer verkouden zijn, eenzaam, HSP, onzekerheid, jaloers, bedplassen, kinderen die boos zijn, verdrietig, woede, allergie, niet stil kunnen zitten, niet lekker in hun vel zitten.

Dieper weggestopte emoties worden op deze manier naar boven gehaald en opgelost.

Wilt u een bach remedie bestellen, stuur dan een email + foto. De remedie wordt uitgemeten en na betaling aan u verstuurd.

mariskavandenende@gmail.com  o.v.v bestelling. 

Of u maakt een afspraak om  langs te komen. 072-5110300  0618041653

HOOFD-NEK-SCHOUDERMASSAGE

Deze massage is een combinatie van Chinese Acupressuur en Westerse massagetechnieken. Door de acupuctuurpunten op het hoofd, nek en schouders met druk te activeren, versnelt de bloedstroom in de aderen en zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen uit het spierstelsel en andere organen.

Daarnaast gebruik ik de westerse ontspanningsgrepen.  Pure ontspanningsgrepen.  Deze worden zacht en in een heel rustig tempo uitgevoerd. Door het hoofd op deze manier te masseren onstaat er een diepe ontspanning en deze werkt helend. 80%  van alle ziekten zijn stress gerelateerd, middels de hoofdmassage wordt op een subtiele wijze de hersenvloeistof beinvloed.

Zeer aan te bevelen bij hoofdpijn, migraine, spanningsklachten en pijn in nek of schouders. Je krijgt meer lichaamsbewustzijn. En doordat  je meer tot rust komt kunnen oude emotionele blokkades worden losgelaten. Er wordt tijdens de massage gebruik gemaakt van etherische olieën die bijdragen tot ontspanning. Na deze massage voelt u zich ontspannen en heeft u weer nieuwe energie.

Magnetiseren is al zo oud als de mensheid

Magnetiseren is het overbrengen van universele energie naar de cliënt.

Intuïtief strijkt de mens over een pijnlijke plek. Een moeder, waarvan het kind is gevallen geeft liefdevol aandacht en strijkt  over de pijnlijke plek.

Magnetiseren hersteld de balans tussen lichaam en geest, zodat de aanwezige blokkades kunnen worden opgeheven. Het wordt voor verschillende klachten gebruikt. Het werkt ontspannend, en de energie stroomt weer vrij. De levenskracht neemt toe.

De therapeut legt zijn handen rond de “pijnlijke plek”. Verhoogt zijn trillingsveld, doormiddel van zijn ademhaling en lichaams concentratie technieken. De cliënt zal door dit proces van resonantie mee gaan trillen, zodat het zelfgenezend   vermogen van de cliënt zijn werk kan doen. Bij Quantum Touch kan de pijn “gaan lopen”. De pijn verplaats zich totdat het uit je lichaam is. Feedback met de cliënt maakt de behandeling zeer effectief.

Quantum Touch kan als aparte behandeling gedaan worden, of een combi met b.v. voetreflex om het lichaam extra energie te geven.

Quantum Touch is te gebruiken bij alle pijnklachten en ontstekingen, deze klachten worden   vaak al snel minder en kunnen zelfs verdwijnen.

BEGELEIDING VOOR NIEUWE INZICHTEN IN JEZELF

Life coaching maakt je bewust van je onbewuste patronen, en overtuigingen.
Life coaching is loslaten wat niet van jou is.
Life coaching werkt met de Sedona methode.
Life coaching geeft inzicht in jou mogelijkheden.
Life coaching nodigt u uit te voelen wat er in u leeft.
Life coaching geeft jou meer zelfvertrouwen.
Life coaching  is bewustworden, wat eerst nog wazig leek.
Life coaching geeft helderheid in jou situatie.
Life coaching zet jou in beweging je denken, voelen en doen.
Life coaching laat jou je kracht weer voelen, jou uniekheid.
Life coaching inspireert en motiveert jou.
Life coaching stimuleerd jou je eigen keuze te maken in zelfvertrouwen.
Life coaching is steeds dichter bij je ware zelf komen.

 

Life coaching is voor iedereen;
Die  vastzit in zijn denken.
Geen beslissing durven nemen.
Prive, relatie of  werk  stroomt niet lekker.
Boos of angstig zijn.
Geen rust in je hoofd, piekeren.
Twijfelt, niet kunnen kiezen.
Minderwaardigheids gevoel.
Onzeker in een situatie.
Vage langdurige klachten.

Vindt u het prettig om met iemand te praten, uw verhaal kwijt te kunnen bij iemand die met liefdevolle aandacht  luistert naar  wat u zegt en waar u gezien en begrepen wordt,  zonder oordeel.  Waar je jezelf mag zijn, met alles wat er is. Ik geef je een steun in de rug en help je, jou eigen kracht, jou talent te ontdekken, om zelf nieuwe stappen te maken, nieuwe wegen in te slaan, genieten in het NU.

Basis is een gesprek.  Als u het wilt kan ik ook gebruik maken van  Holistic PulsingSensi therapie, Voetreflexologie, Oorkaars.

“ALS HET INNERLIJK VERANDERT LIJKT HET OF ALLES OM JE HEEN VERANDERT”

Metamorfose massage is een zeer zachte vorm van massage van je wervelkolom zones op je voeten, handen en je hoofd.

Voeten = het gaan

Handen = het handelen

Hoofd = het denken

Metamorfose helpt voor genezing, bewustwording en groei. Is voor iedereen geschikt die zin heeft in een heerlijke diepe ontspannende behandeling. Het doel van de metamorfose massage is “onthechting” dus loslaten, waardoor de levensenergie intens mag gaan stromen en er onstaat een gevoel van heelheid. De cliënt kan worden wie hij/zij in wezen is. De therpeut werkt hierbij als een katalysator, zonder oordeel en zonder verwachtingen. Robert Saint John ontdekte dat de reflexpunten van de wervelkolom corresponderen met de tijd voor de geboorte. Men noemt het ook wel “Prenataaltherapie”. Met een metamorfose massage kunnen blokkades worden ontdekt, die reeds tijdens de zwangerschap door de foetus ontwikkeld werden. Tijdens de behandeling kunnen deze blokkades opgeheven worden. De zachtheid kan ons diep raken.

“JIJ BENT BIJZONDER”

Kinderen hebben een speciaal plaatsje in mijn Hart, daarom heb ik de Kernkind opleiding gedaan. Kernkind coaching is laagdrempelig.

Het is zo belangrijk dat kinderen van deze nieuwe tijd gehoord en echt gezien worden. Kinderen die ‘buiten de boot’ vallen, doordat ze (nog) niet zich zelf mogen zijn, labels opgeplakt krijgen, anders begrepen worden door o.a. ouders en leerkrachten.

Kinderen krijgen: buikklachten, hoofdpijn, weinig zelfvertrouwen, lichamelijke klachten, verdriet, angst, boosheid, gedragsproblemen, bedplassen, druk gedrag, slaap en eet problemen, allergie, verwerking van echtscheiding of verhuizing, medische onverklaarbare klachten, kortom ze zitten niet lekker in hun vel.

Ze hebben andere aandacht nodig. Opvoeden gaat anders als hoe wij opgevoed zijn. Kinderen van deze tijd hebben ons iets te leren. Daarom begeleid ik kinderen en ouders. Geef ik tips en tools mee om thuis anders naar bepaalde dingen te kijken. Ik ben o.a. ook Sensi Therapeut, deze therapie combineer ik met Kernkind coaching. Dit gaat op een speelse manier.

Ik kijk naar de mogelijkheden van het kind en ga niet uit van de problemen die het kind heeft. Uw kind komt meer in verbinding met zichzelf.

Kernkindcoaching en Sensi therapie is een bijzonder, mooie en krachtige combinatie, met snel resultaat, en helderheid.

Je mag hier helemaal jezelf zijn, niets is gek of raar. Je kunt bij mij terecht voor emotionele dingen of gewoon over jezelf praten.

Alles is bespreekbaar.

Als het niet goed gaat met kinderen legt dit meestal een druk op het gezin in het geheel.

Wanneer ouders zich openstellen voor de boodschap van hun kind, komt er ruimte voor herstel.

Het beste dat je je kinderen kan geven, zijn gelukkige ouders.

Ik begeleid het kind naar zijn eigen unieke KERN.

Alle ouders en kinderen zijn van harte welkom om het te ervaren.

Uw voeten zijn zo belangrijk, ze dragen u de hele dag. Uw voeten brengen u overal waar u heen wilt, vaak zonder dat u er bewust van bent.

VOETREFLEXOLOGIE

Je voeten zijn zo belangrijk, ze dragen jou de hele dag. Je voeten brengen je overal waar je heen wilt, vaak zonder dat je er bewust van bent.

Alle organen, klieren, zenuwen, gewrichten en andere delen van het lichaam zijn verbonden met reflexpunten op uw voeten. Door deze te masseren wordt via het zenuwstelsel het desbetreffende lichaamsdeel gestimuleerd. Een ziek orgaan kan zich herstellen en een zwak orgaan kan zich versterken.

Je krijgt een betere doorbloeding en de afvalstoffen worden afgevoerd, blokkades worden opgeheven.

Men voelt zich fitter en ontspannen. Harmonie tussen lichaam en geest.

Voetreflexologie  is effectief bij:
– Hoge bloeddruk 
– Rug, schouder, nekklachten                 
– Hoofdpijn/migraine          
– Hormonenregulatie
– Chronische vermoeidheid 
– Spieren/gewrichten
– Stress,depressie
– Diabetes 
– Gedrag-Slaapstoornissen
– Allergieën, astma
– Zwangerschap
– Anorexia
– Exceem, huidklachten
– ADHD
– Hormonen
– Angst, weinig zelfvertrouwen
– Stofwisseling
– Urinewegen
– Reumatische aandoeningen

 

Voetreflexologie werkt ook goed voor kinderen denk b.v aan:

– Niet geaard zijn
– Faalangst
– Slecht slapen
– Nieuwetijdskinderen, 
– HSP
– Weinig zelfvertrouwen
– Bedplassen
– Allergieën en eczeem
– Onrust
– ADHD

Bij ADHD geeft een combinatie van een aangepast voedingspatroon, bachremedies en voetreflex een zeer goed resultaat. Zowel voor volwassenen als kinderen.

CHINFLEX

Is een Chinese vorm van voetreflexmassage, waarbij de voeten, onderbenen en knieën intensief worden gemasseerd. Deze voetmassage combineert de reflexzones met de meridiaanbanen en acupunctuurpunten. Deze voetreflexmassage wordt o.a. gebruikt bij kramp in de kuiten.

Holistic Pulsing is een proces van bewustwording; voelen. ontdekken en accepteren.

Holistic Pulsing is een helende wiegmethode waarin je lichaam door ritmische bewegingen voortdurend wordt uitgenodigd los te laten en diep te ontspannen. In het pulsen (=wiegende  beweging) wordt de kracht van ritme en bewuste aanraking benut om het lichaam aan zijn oorspronkelijke stromende staat te herinneren.

Techniek

 • Je ligt gekleed op de behandel tafel.
 • Het pulsen bestaat uit het ritmisch wiegen en stretchen van het lichaam. Wiegen geeft geborgenheid, troost en veiligheid, wat maakt dat er ruimte ontstaat waarin je los kunt laten.
 • Er wordt niets geforceerd, pas als u eraan toe bent , kunt u loslaten.
 • Zodoende kan het meer voelbaar worden wat er in je leeft.
 • Door de ritmische bewegingen komt het lichaam al snel tot rust. Mede door de zachtheid en het respecteren van de grenzen ontstaat er een veilige sfeer.
 • De noodzaak om weerstand te bieden wordt minder. Je wordt uitgenodigd om op steeds dieper niveau spanningen los te laten.
 • Er ontstaat ruimte om te gaan luisteren naar wat het lichaam te vertellen heeft. Het is alsof je jezelf op een nieuwe manier leert kennen: het genieten, de grenzen en de mogelijkheden.

Holistic Pulsing laat mensen ervaren dat ze via vriendelijkheid en zachtheid kunnen genezen in plaats van er hard voor te moeten werken.

Holistic Pulsing gaat dieper dan een gewone massage, kalmeert het zenuwstelsel en stimuleert het loslaten van toxinen (gifstof, afkomstig van bacteriën) in het lichaam.

Deze methode van innerlijke massage is heel goed toe te passen op kinderen, de ontspannen pulsing zorgt ervoor dat spanningen verdwijnen en het kind zich meer bewust wordt van zichzelf. Het is een aardend middel voor kinderen die te weinig met beide beentjes op de grond staan. b.v HSP , nieuwetijdskinderen.

Zowel volwassenen als kinderen reageren heel positief op deze behandeling.

BELEEF, ERVAAR, GENIET…KORTOM, VOEL WAT HET MET JE DOET, DE KRACHT VAN HOLISTIC PULSING.

JE BENT WELKOM.

HOLISTIC PULSING WERKT ONDERSTEUNEND BIJ:

 1. In contact komen met jezelf.
 2. Het (opnieuw) leren ontspannen van lichaam en geest.
 3. Vermoeidheid,stress en spanning.
 4. Stervensbegeleiding.
 5. Meer jouw kracht te voelen.
 6. Lichter door het leven.
 7. Na letsel of operatie kun je op een liefdevolle manier het vertrouwen in je lichaam herstellen.
 8. Bij pijn is het een milde manier voor het bevorderen van de stofwisseling, waardoor het helingsproces zowel bij chronische als acute aandoeningen wordt ondersteund.
 9. Een burn-out.
 10. Emotionele trauma’s.
 11. Relatie problemen.
 12. Moeilijke momenten in je leven.
 13. Spanningsklachten b.v hoofdpijn, stijfheid, spierpijn, rugpijn, slapeloosheid.
 14. Angsten en fobiëen.
 15. Wanner je opnieuw wilt leren genieten van de stroming in je lichaam.
 16. Wanneer je altijd maar aan het denken bent en niet meer kunt voelen.
 17. Bij ontgifting na medicijn gebruik.
 18. Bij huidklachten o.a. eczeem.
 19. Bij ADHD , HSP.
 20. Wanneer je veel geeft en er naar verlangt om te ontvangen.
 21. Bij het volgen van een vastenkuur.
 22. Bij allerlei groeiprocessen.
 23. Bij zwangerschap ( genieten voor 2)

VAN KLACHT NAAR INNERLIJKE KRACHT.

Sensi-therapie is er op gericht om de (gevoelige) mens met klachten van verschillende aard in zijn totaliteit te behandelen.

Deze “overgevoeligheid” kan zich op vele manieren uiten: geestelijk, emotioneel, maar ook lichamelijk. Gemoedstoestanden zoals angst, neerslachtigheid of trauma’s kunnen ziektes veroorzaken en genezing in de weg staan.

Doel van de therapie:

1. Weghalen gifstoffen uit het lichaam (ontgiften met remedies,  orthomoleculaire middelen of een korte reinigingskuur )
2. Stoppen met het toevoegen van gifstoffen in het lichaam (dieetmeting om te kijken of een ander voedingspatroon nodig is, zodat je meer energie krijgt om je herstelproces te ondersteunen) 
3. Wegnemen van de oorzaken (o.a remedies) speciaal ontwikkeld voor gevoelige mensen. Deze remedies werken vooral op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. 
4. Direct op gang brengen van het proces (o.a massagetechnieken en emoties vrijmaken)

Oorkaars is een Indiaans gebruik voor een uitzonderlijke ontspanning, rustgevend voor lichaam en geest.

Voor velen is de oorkaars iets onbekends. Jammer, want een oorkaars heeft een zeer brede werking:

  1. – Ontspanning bij stress symptomen
  2. – Snurken ,  Oorsuizingen (tinnitus)
  3. – Chronische bijholte- of voorhoofdsholteproblemen
  4. – Brengt ontspanning als je veel in je hoofd zit.
  5. – Migraine, Regulatie van de druk bij hoofdpijn
  6. – Inzetbaar bij alle oor,neus en keelklachten
  7. – Oordruk: dichtslaan van het oor
  8. – Oorpijn
  9. – Werkt op de buis van Eustachius
  10. – Oorverstopping door teveel oorsmeer
  11. – Keelpijn, ontstoken amandelen
  12. – Griepklachten
  13. – Hyper-activiteit
  14. – Slapeloosheid
  15. – Doofheid
  16. – Stimulering van de energie circulatie
  17. – Onrustig, gejaagdheid

Rond de oorschelp liggen honderden reflexzones en acupunctuurpunten. Door massage worden deze gestimuleerd, en de circulatie van energie, bloed- en lymfevaten wordt verbeterd.

Workshop
Altijd al willen weten hoe een oorkaarsbehandeling voelt? Volg een workshop en ervaar wat een oorkaarsbehandeling met jou doet.
De workshop wordt gegeven v.a. twee personen, u oefent op elkaar. U geeft een oorkaars behandeling en u ontvangt een behandeling.
Tijdens een workshop geef ik meer informatie over de oorkaarsen, oormassage en lymfedrainage. Ik geef uitleg hoe te behandelen met de Biosun oorkaarsen. U leert stapsgewijs hoe je een ander deze fijne behandeling kunt geven en je ontvang t zelf ook een heerlijke behandeling.
Daarna leer ik u de voetreflexpunten van deze gebieden op de voet. De workshop duurt ongeveer 3 uur.
U gaat weer heerlijk ontspannen naar huis.
Ik werk met de BIOSUN oorkaarsen, u kunt ze ook bij mij kopen, zodat u meteen thuis of bij vrienden een behandeling kunt geven.